Novinka: Česká značka na vlnité vlasy (CGM) LaVie Curls nově v nabídce NaVlas.cz

od Tomáš Peroutka

Možná jste již zaslechli o nové populární metodě Curly Girl Method (CGM), která dobývá svět kudrnatých a vlnících se vlasů. Tento unikátní přístup k péči o kudrnaté vlasy nejen slaví úspěchy mezi jednotlivci hledajícími alternativní metody péče o vlasy, ale inspiroval také vznik speciálních výrobků a značek. Jednou takovou značkou, která vychází z principů CGM a přináší tyto principy na český trh, je LaVie Curls.

Co je to Curly Girl Method (CGM)?

Curly Girl Method, neboli CGM, je revoluční přístup k péči o kudrnaté vlasy, který byl popularizován Lorraine Massey ve své knize „Curly Girl: The Handbook“. Tato metoda se zaměřuje na zdůraznění a podporu přirozené krásy kudrnatých a vlnitých vlasů, a to pomocí specifických technik a výrobků. Cílem je dosáhnout zdravých, hydratovaných a definovaných kudrlinek.

Základní zásady CGM:

  1. Vyhnout se síranům a silikonům: CGM doporučuje používání šamponů bez síranů, které jsou méně agresivní a nevysušují vlasy. Dále se vyhýbá výrobkům obsahujícím silikony, jelikož mohou způsobovat nahromadění nečistot a zatěžovat vlasy.
  2. Minimalizace tepla a chemického zpracování: Kudrnaté vlasy jsou často náchylnější k poškození, proto CGM radí omezit používání horkovzdušných fénů, žehliček a chemických látek, které mohou vlasy poškodit.
  3. Hydratace a kondicionace: Kudrnaté vlasy vyžadují intenzivní hydrataci. CGM proto zdůrazňuje důležitost hlubokého kondicionování a používání výživných olejů a bezoplachových kondicionérů.
  4. Specifické techniky stylingu: CGM propaguje techniky, jako je „scrunching“ (stlačování vlasů do kudrlinek), „plopping“ (sušení vlasů v mikrovláknové nebo bavlněné látky), či používání difuzérů na fén, aby se podpořila přirozená struktura vlasů bez zbytečného poškození.

Požadavky na produkty podle CGM:

Produkty vhodné pro CGM by měly splňovat následující kritéria:

  • Bez síranů a silikonů: Aby se předešlo vysušení a nahromadění na vlasech.
  • Obsahující hydratační a výživné složky: Aloe vera, glycerin, různé oleje a máslo jsou ideální pro dodání potřebné hydratace a výživy.
  • Přírodní a jemné složení: Preferují se ingredience, které jsou šetrné k vlasům i životnímu prostředí.
  • Vegan a cruelty-free: Mnoho příznivců CGM preferuje produkty, které jsou etické a nejsou testovány na zvířatech.

LaVie Curls: První České CGM

Značka LaVie Curls vznikla z osobní vášně a profesionálního zájmu Lucie Okénkové, majitelky několika kadeřnických salónů a nadšené příznivkyně Curly Girl Method. Lucie, která strávila roky studiem a praktikováním CGM, převedla své rozsáhlé znalosti a zkušenosti do vytvoření vlastní řady vlasových produktů, které jsou speciálně navrženy pro potřeby kudrnatých a vlnitých vlasů.

Filozofie a produkty

LaVie Curls se zaměřuje na individualizovaný přístup k péči o kudrnaté vlasy, což odráží základní principy CGM. Výrobky této značky jsou navrženy tak, aby podporovaly zdraví a přirozenou krásu kudrnatých vlasů, a to bez použití škodlivých chemikálií. Zde jsou některé klíčové aspekty produktů LaVie Curls:

  1. Bez Síranů a Silikonů: LaVie Curls dbá na to, aby jejich šampony a kondicionéry byly bez síranů a silikonů, což je v souladu s CGM. Tímto přístupem značka zajišťuje, že vlasy nejsou vystaveny přísným chemikáliím, které mohou způsobovat vysušení a poškození.
  2. Hydratace a Výživa: Produkty LaVie Curls obsahují hydratační a výživné složky, jako je aloe vera, různé oleje a přírodní máslo, které jsou ideální pro udržení zdravých a hydratovaných kudrlin.
  3. Vegan a Cruelty-free: V souladu s etickými principy, LaVie Curls nabízí produkty, které jsou vegan a netestované na zvířatech. Tímto způsobem značka podporuje etickou a udržitelnou vlasovou péči.
  4. Česká Výroba a Kvalita: Všechny produkty LaVie Curls jsou vyrobeny v České republice, což zajišťuje vysokou kvalitu a kontrolu nad výrobním procesem. Použití lokálních surovin a dodavatelů také podporuje místní ekonomiku a minimalizuje ekologickou stopu značky.

Objevte LaVie Curls na NaVlas.cz

Nyní, když znáte principy Curly Girl Method a výjimečnost značky LaVie Curls, máme pro vás skvělou zprávu. Kompletní řada produktů LaVie Curls je nově dostupná na NaVlas.cz! Připojte se k rostoucí komunitě nadšenců CGM a objevte, jak mohou tyto produkty transformovat vaše vlnité vlasy.

Na NaVlas.cz si můžete vybrat z širokého sortimentu produktů LaVie Curls, které jsou ideální pro váš CGM režim. Ať už hledáte šampony bez síranů, hydratační kondicionéry, nebo výživné oleje, náš e-shop nabízí vše, co potřebujete pro krásné a zdravé kudrlinky. Každý produkt je pečlivě vybrán a testován, abychom vám zaručili tu nejvyšší kvalitu.

Mohlo by se Vám líbit

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím