Padání vlasů

od Ludmila Peroutková

Možná noční můra mnohých žen, ale i mužů. Pokud Vám denně vypadne cca okolo sta vlasů, není důvod se zneklidňovat nebo podléhat panice. Toto je přirozená výměna vlasů. Máte-li dojem, že úbytek je větší než obvykle, přichází na řadu zamyslet se, co je za příčinou většího padání vlasů.

Příčinou většího padání vlasů mohou být:

Nemoc, stres, různé typy diet, hormonální potíže (onemocnění štítné žlázy, těhotenství, doba po porodu, menopauza), anestézie, užívání antibiotik…

Při změně ročního období také dochází ke změně jak v přírodě, tak také v lidském organismu. Vlasy a vlasová pokožka potřebuje na podzim a na jaře cílenější ošetření. Po letních měsících, kdy jsme často vystavovali vlasy ostrému sluníčku, koupání ve slané nebo v chlórované vodě je potřebné věnovat zvýšenou pozornost ošetřování vlasů a vlasové pokožky. Také i v jarních měsících častokrát pozorujeme zvýšené padání vlasů. To může být způsobeno mimo jiné nedostatkem vitamínů v zimních měsících.

Co s tím můžeme dělat?

Určitě není dobré příliš dlouho vyčkávat s nasazením léčby. Na trhu je celá řada vhodných přípravků, které mohou velmi účinně pomoci v boji s padáním.

Existují výrobky, které mají ve svém složení mimo jiné také rostlinné kmenové buňky, které dokážou významným způsobem ovlivnit obnovu, regeneraci a výživu vlasové cibulky. Pokud vlasová cibulka neprodukuje vlas a je ve fázi tzv.„spící cibulky“, rostlinné kmenové buňky mají schopnost spustit procesy, které vhodnou stimulací tyto „spící cibulky“ povzbudí k jejich činnosti. Rostlinné kmenové buňky dokáží spustit řetězovou reakci, která urychluje buněčnou obnovu.

Jen pro zajímavost – rostlinné kmenové buňky se získávají z odrůdy jablek, které již v polovině 18.století začali pěstovat ve Švýcarsku. Tato obzvlášť odolná odrůda je známá pod názvem Uttwiler Spätlauber. Jablka se vyznačují vysokou schopností dlouhodobě zachovat si svoji čerstvost. V té době věda nedokázala vysvětlit, proč tato jablka zůstávají tak dlouho čerstvá. Teprve nedávno vědci zjistili, že toto tajemství se ukrývá v buněčném složení jablka.

Kmenové buňky samy o sobě nestačí, je potřeba vhodného dopravce a tím může být Tri-C-PeptidesTM. Jedná se o 3 vysoce účinné peptidy v ochranných mikrokapslích, které peptidy transformují do pokožky. Zde přestavují folikuly, podporují tvorbu kolagenu a elastinu, zvyšují mikrocirkulaci krve a prohřátí pokožky. Kořínek vlasů probudí, vyživí a posílí. Tento komplex peptidů je jednou z hlavních aktivních látek aktivátorů Densifying a Reinforcing značky Framesi.

Dříve, než sáhnete po aktivátoru proti padání, je důležité velmi důsledně vyčistit vlasovou pokožku od všech zbytků mazu, lupů a nečistot, které není snadné běžným šamponem umýt. Ulpívají na pokožce a často kolem vlasu vytvářejí tzv. krunýř, který ve výsledku má také podíl na padání vlasů. Důkladného vyčištění lze dosáhnout aplikací speciálního výrobku Scalp exfoliate nebo Scalp detox essence. Dle typu pokožky zvolíte jeden výrobek a aplikujete na pokožku před umytím šamponem. Tím si zajistíte důkladné vyčištění pokožky a můžete následně po vymytí šamponu aplikovat aktivátor proti padání. Ženám se doporučuje řada Densifying, která je určená proti padání a zhušťující na citlivou pokožku. Mužům zase řada Reinforcing, která je spíše zaměřená na mastnou pokožku se sklonem k padání.

Závěrem ještě jedna informace – po aplikaci vlasového aktivátoru proti padání je nutné udělat masáž pokožky hlavy. Odborníci říkají, že tato masáž by měla trvat 2-3 minuty, což převedeno do praxe je celkem dost dlouho. Pokud opomenete tuto masáž udělat, tak ošidíte své vlastní vlasové cibulky o potřebnou výživu. Masáží náležitě prokrvíte vlasovou pokožku a díky tomu může výživa doputovat až do vlasové cibulky. Aktivátor zůstává v pokožce, neoplachuje se.

Dopřejte si kompletní ošetření proti padání vlasů z intensivního programu zn. Framesi Morphosis.

Mohlo by se Vám líbit

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím