Nová barva vlasů aneb když se doma nabarvím

od Vendula Málková

Říká se, že vlasy jsou korunou krásy a to zejména u žen. Avšak ne všechny jsme spokojené se svou přírodní barvou vlasů (odstín je nevýrazný, objevují se šediny, vlasy jsou moc světlé nebo naopak moc tmavé). Naštěstí existují barvy na vlasy, díky nimž se můžete stát platinovou blondýnou, zrzkou i černovláskou během pár hodin. Nejlepší volbou pro tuto změnu je navštívit profesionální kadeřnický salon, kde Vám odstín změní dle vašich požadavků. Někdy ovšem nastane situace, kdy z nějakého důvodu kadeřníka nemůžete nebo nechcete navštívit a rozhodnete se, že se nabarvíte doma. 

Tento článek je součástí série o domácím barvení:

Otázkou je, jakou barvu na vlasy si vybrat? 

Na trhu existuje řada produktů k barvení nebo tónování vlasů (permanentní barvy, přelivy, spreje na odrosty, barevné balzámy, barevné pěnové tužidla, tonery), které jsou k dostání v jak běžných drogeriích a supermarketech, tak v profesionálních kadeřnických potřebách. Při jejich výběru je pro Vás rozhodující, zda chcete barvu pouze dočasnou nebo trvalou. V případě, že řešíte šedivý vlas, chcete stálou změnu nebo vlas zesvětlit, je pro Vás nejvhodnější variantou permanentní barva. Běžné barvy z drogerie ovšem většinou obsahují látky, které vlasy zatěžují a ucpávají vlasové kutikuly. Proto je vhodnější vybrat si kvalitní barvu z profesionálních obchodů nebo kadeřnických potřeb.

Jak se nosí barva profi

Profesionální barvy na vlasy jsou šetrnější k vlasům i k vlasové pokožce, protože obsahují vyživující látky, přírodní látky a oleje, které zaručují regeneraci a lesk a mohou také pomoci jako prevence proti nadměrnému maštění vlasu. Nabízí širokou škálu odstínů z nichž většina dokáže komplexně pokrýt šedivý vlas. Výhodou také je, že odstíny jednotlivých značek se mezi sebou dají libovolně kombinovat, takže pokud zvolíte módní tón, který nemá schopnost 100% krytí šedivých vlasů, můžete ho smíchat s odstínem, který krytí zaručí. Barva vlas neucpává, takže v případě, že se rozhodnete pro změnu odstínu, bude se s vlasem dobře pracovat a nežádoucí tón půjde lépe odstranit. Při koupi profesionální barvy na vlasy tedy můžete potěšit nejen Vašeho kadeřníka, ale i Vaši peněženku, protože celkový obsah směsi je větší než u běžných barev z drogerie, takže barva vyjde i na více aplikací.

Dvakrát měř, jednou řež

Ať už se rozhodnete pro jakoukoliv barvu, je důležité během domácího barvení následovat správný technologický postup. A to nejen dodržet daný poměr míchání, dobu působení, ale také použít správnou techniku barvení a barvu např. při barvení odrostů zbytečně neaplikovat do již napigmentovaných délek vlasů. V případě, že se chystáte na razantnější změnu odstínu, je lepší navštívit profesionála než experimentovat doma. Nemuselo by to skončit jen nenositelným odstínem, ale také spálením vlasu nebo poškozením vlasové pokožky.

Barvení vlasů doma – přečtěte si podrobný návod

Další článek na téma domácího barvení vlasů

Mohlo by se Vám líbit

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Souhlasím